Звіт про розробку та погоня за Greenlight

Останнім часом розробка стає дедалі інтенсивнішою і все менше часу залишається на написання докладних звітів, тому цього разу я менше говоритиму та більше показуватиму.

Заяви Valve щодо закриття Greenlight змушують рухатися значно швидше. Невідомо чим закінчиться ця історія, але вважаю дуже слушною ідею встигнути пройти Greenlight до його закриття.

Перш за все, я підготував та налагодив усі інструменти, що знадобляться для створення довгоочікуваних анімацій. Значних змін зазнав код відображення персонажів як стосовно анімації так і самого вигляду. Було створено систему, що генеруватиме всю різноманітність міського населення: одяг, обличчя, головні убори тощо. Також передбачені різні вбрання для різних пір року.

Ось так виглядає мій інструмент для створення анімацій:

Може здатися занадто простим, але саме в ньому мені вдалося без зайвих зусиль уперше в житті створити анімацію, якою я задоволений:

Далі стисло про інші зрушення з моменту останнього звіту:

1. Базовий функціонал панелі керування містом, де можна встановлювати ціни на товари, міський інвентар, переглядати відомості про населення, його зайнятість та віковий склад.

2. Було створено концепцію постійного та тимчасового наймання працівників: останні отримують платню лише під час виконання робіт. Це зручно для сезонних робіт на полях або переміщення ресурсів.

3. Додано моделі ресурсів, що відображуються під час транспортування або зберігання:

4. Чорнова модель шинку а також базові функції ШІ для його відвідування:

5. Модель тополі – невід’ємного елементу українського краєвиду, разом із усією інформацією для зміни сезонів:

6. Багато важливої але невидимої роботи для підготовки функціоналу збереження гри.

7. Зручніше прилипання будівель до берегів:

8. Ще трохи невидимих змін до процесу будівництва. У властивостях споруди, що будується, можна побачити графік, що вказує типи ресурсів, які потрібні на певних етапах будівництва. Також було змінено навігацію так, щоб будівельники обходили вже збудовані частини споруди і не проходили наскрізь.

9. Чорнова модель водяного млина:

10. Останніми днями я працював над новою технологією для модифікації ландшафту. Вийшло доволі ефективно, без зайвих навантажень на систему. Наразі ця система використовується для симуляції глиняної ями, що поступово викопується. Можливо, коли знайду час, спробую описати саму технологію детальніше. А поки що лише покажу як це виглядає:

На сьогодні все. Сподіваюся, що наступного разу я оголошуватиму про запуск кампанії у Steam Greenlight. А як ні, то все одно вийде непоганий трейлер:)

Слідкуйте за новинами у Facebook та Twitter. Діліться своїми думками та запитуйте у коментарях нижче або в офіційному сабредіті: /r/OstrivGame/

Підпишіться, щоб дізнатись коли вийде гра!