Останній ривок перед тестуванням

Минулий місяць можна вважати новим рекордом виробничості: 87 запланованих завдань виконано з запізненням лише в кілька годин.

Здебільшого робота була спрямована на підготування до закритого тесту, зокрема, створення інтерфейсу та додавання всіх будівель, необхідних для гри на початковому рівні. Так у грі з’явилися підприємства пов’язані з виробленням одягу та взуття: чинбарня, скотобійня, ткальня, чоботарня та кравецька робітня. Сировиною для них служать бичачі шкури, коноплі та вапно (пізніше цей список поповниться). Моделі для них поки що виглядають занадто просто, але головний фокус наразі – ігролад.

Ще одне велике зрушення відбулося в галузі торгівлі. Тепер щоб укласти угоду купівлі або продажу з іншим містом, до нього треба надіслати гінця. За його пересуванням можна стежити по мапі.

Прибувши на місце, гонець може укладати угоди протягом місяця:

Я знову вирішив усе ускладнити та розділив корів за статтю: купити можна корів, бугаїв або волів. На жаль, брунькуватися вони більше не зможуть – тільки класичне двостатеве.

Для торгівлі в межах міста ми тепер маємо окремі крамниці з можливістю визначати що саме вони продаватимуть:

Містяни, в свою чергу, навчилися ними користуватись.

Також значно складнішим стало землеробство. Тепер кожен клаптик землі має три показники поживних речовин, що різною мірою поглинаються різними культурами:

Лише вміло чергуючи культури можна уникнути перевиснаження землі. Якщо на фермі є керівник, можна налаштувати автоматичну ротацію. Залишивши поле під пар, або, ще краще, використавши як толоку, можна поновити родючість землі.

Це далеко не все, що було додано за останній місяць. Істотних змін та оптимізацій зазнало будівництво, транспортування ресурсів, керування персоналом. Гра виявляється значно складнішою ніж те, чим я її уявляв трьома роками раніше. Але я вірю, що саме це вигідно виділить її поміж інших містобудівних ігор.

Далі за планом остаточні підготування до тесту. Треба завершити систему збереження гри, додати деякі підказки та полагодити те, що заважає грати. Сподіваюся, це не забере більше тижня. Нагадаю, що ця тестова версія гри матиме лише приблизні моделі будівель, деякі відсутні анімації та ще багато симптомів недоробленої гри. Головною метою є тестування основних ігроладних механік та отримання відповідної критики.

Нещодавно, читаючи часопис британських братів-ігроробів, я натрапив на інформацію, що їх проект заробляє мінімальну зарплатню продаючи альфу на власному сайті. І я раптом подумав, що британська мінімалка – це не так уже й погано за нашими мірками:) Для дочасного доступу в Steam іще, звісно, зарано, але спробувати такий-собі легкий старт серед обмеженого кола поціновувачів гадаю варто. Як пощастить, то можна буде кинути роботу й навіть мати бодай кілька вихідних на місяць:) А тим часом продовжувати додавати плюшки.

Хай там як, але спершу закрите тестування. Воно мусить показати найслабкіші місця без зайвого ризику.

Підпишіться на розсилку, щоб не проґавити запрошення


Слідкуйте за новинами на Facebook та Twitter. Діліться своїми думками та запитуйте в коментарях нижче або в офіційному сабредіті: /r/OstrivGame/