Перші 10 днів онлайн

Момент, коли я почав розповідати людям про свою гру, подарував мені дивні відчуття. Мені раптово спало на думку, що є один аспект, значно менше опрацьований за інші. Саме так, це – аспект будівництва спільноти. Увесь ігровий код, моделі, текстури тощо – після більш як двох років розробки (не кажучи вже про 10 років навчання ґеймдеву) не викликали жодного сумніву і надавали впевненості. Але ця історія з піаром нагадала мені те забуте почуття непевності і неосвіченості, коли ще так багато треба навчитись. Втім, мало би бути очевидним, що неможливо із нічого побудувати власну спільноту прихильників за 10 днів:) Тепер я чітко усвідомлюю, що шлях цей нелегкий, але напрямок остаточно обрано.

Не дивлячись на те, скільки енергії відняли в мене ці останні дні, мені все-таки вдалося трохи просунутись у розробці. Було зроблено 4 нові моделі (все ще не готові):

plough stall well and dog-rose models

Також я розробив прототип будування плугів (а також інших приладів) у теслярні, зробив опцію повноекранного/віконного режиму, збереження та завантаження ресурсів будівлі, трохи оптимізував відображення дерев та рослин, та додав деякі речі до свого інструменту анімації… Так, у меня власна програма для анімації:) Справа у тому, що коли я почав вивчати існуючі формати та інструменти, я страшенно занудьгував і захотілося чогось більш творчого:)

Далі. Я нарешті починаю розуміти як виглядатиме інтерфейс. І він мені вже починає подобатись. Сподіваюсь показати його вам найближчими тижнями. Тим часом, ось що я експериментую щодо візуалізації розташування будівель:

building placement

Наче як усе на сьогодні. Дякую, що читали. Доречі, ось на чому я зупинився з відблисками сонця на воді:

water reflections glsl